Begravelsesbyrå Bodø

Få byråer kan levere alle tjenester til begravelser. Det kan vi! Bergs Begravelsesbyrå fra start til slutt.

Begravelsesbyrå med alle tjenester

Vi har eget blomsterverksted, som setter sammen kistedekorasjoner, kranser, dekorasjoner, blomsterhjerter og buketter. Våre dekoratører lager det du ønsker.

I vårt steinsenter finner du en av landets største utstillinger av gravmonumenter. Helt uten forpliktelser får du gratis veiledning, skisse og prisoverslag over dine ønsker for monumentet.

Alle tjenester et begravelsesbyrå kan ha, samlet under et tak for å gjøre det lettere for deg som sørgende.

La oss ta hånd om det praktiske og hjelpe deg med å lage en verdig avskjed med og for den avdøde.

Begravelsesbyrået i Bodø - Bergs Begravelsesbyrå AS

Sentralt plassert i Bodø by ligger vårt begravelsesbyrå, steinsenter og blomsterverksted. Det er parkeringsplasser rett utenfor våre lokaler.

Trenger du hjelp ring oss i dag. Sammen avtaler vi veien videre.

Begravelsesbyrå og Corona (Korona covid-19)

Med Corona eller på norsk Korona (Covid-19) er det spesielle tiltak og regler som gjelder.

Les om alt rundt Corona og begravelse her: Link til informasjon om Corona

Begravelsesbyråets priser

Våre priser har vi samlet på en egen oversikt som du finner her: Link til prisliste begravelser, kister, gravstein, dekorasjoner og alle tjenester

Samtale eller møte med Bergs Begravelsesbyrå

Vi har døgnvakt! Ring oss på 75 50 66 50

Begravelse tidspunkt - klær - Skikk og bruk

Har du spørsmål eller lurer på noe i forbindelse med begravelse så kan du lene deg på oss.

Ring 75 50 66 50

Vi vet alt om tidspunkt, lover og regler, klær, skikk og bruk og alle de ulike aspektene ved begravelser og bisettelser.

Ofte stilte spørsmål ved begravelser

Finn svar på ofte stilte spørsmål rundt begravelse. Finn svar fra Bergs Begravelsebyrå her: 

Begravelse skikk og bruk

Man opptrer stillferdig og skrur mobiltelefoner helt av både ute og inne under seremonien. Vi i Bergs Begravelsesbyrå er vertskap for begravelsen og sørger for rammen rundt. Blomster, lys, musikk, programhefter og det du ønsker.

Hvor lang tid har man til å gjennomføre begravelsen?

Senest 10 virkedager etter dødsfall. Det kan gjøres unntak hvis særlige grunner tilsier at man må utsette begravelsen. Vi hjelper deg med å finne ut av dettee sammen med gravferdsmyndighetene.

Begravelsens varighet

Normalt varer selve begravelsen fra 30minutter til 1 time, men det varierer ut fra innholdet i seremonien. 

Antall plasser i kirken

Vi håndterer også plasseringen av fremmøtte. De nærmeste i familien skal sitte fremst i kirken på venstre side. Andre nære pårørende sitter fremst på høyre side.

Klær til begravelse?

Formelle antrekk i sort er vanligst. Du kan også bruke diskre farger. Menn bruker dress i mørke farger. Damene bruker også en mørk drakt eller kjole.

Hva slags klær kan du ikke bruke?

Dype utringinger, korte skjørt, lyse eller kraftige farger anbefales ikke. Bunad er egentlig et festantrekk så det kan være lurt å avklare dette på forhånd.

Kan jeg gå i begravelsen selv om det ikke er familie

Ja. Det finnes ingen faste regler for hvem du kan gå i begravelsen til. Føler du at det er naturlig spør gjerne de pårørende hvis du er usikker. 

Fremmøte før seremonien

De nærmeste pårørende møter i god tid før seremonien starter. Vanligvis en halv time før slik at man kommer seg på plass før de andre ankommer.

Småbarn og barn generelt

Man kan ikke styre alt barna gjør men legge til rette for at de har det fint i seremonien. Møt gjerne tidlig opp med barn. Ikke glem av at barn har en naturlig evne til å lette stemningen og ofte er til god hjelp for oss voksne. Trenger barnet å komme ut av seremonirommet mens seremonien pågår er vi i Bergs begravelsesbyrå gjerne behjelpelig med å ta oss av den lille.

Hvor skal man begraves?

Normalt skjer dette i hjemkommunen. Når man er bosatt i en kommune har man rett til grav kostnadsfritt. Du trenger ikke være medlem av Den norske kirke. Er man muslim eller tilhører minoriteter er det ofte egne felt for gravplass.

Vanlig fremmøtetid

Normalt møter du opp ca 10-20 minutter før seremonien starter.

Taler

Minneord og minnetaler er litt forskjellige i lengde. Minnetalen er normalt formell og varer litt lengre. Minneord er kortere og tar for seg enkeltdeler av avdødes liv.

Etter begravelsen er det vanlig å samles

Minnesamvær skjer enten hjemme eller i lokaler man har leid. Her minnes man i fellesskap den avdøde. Vi i Bergs begravelsesbyrå hjelper deg gjerne å arrangere minnestunden.

Hvor lenge kan du tale?

Husk på lengde og innhold. Bruker du for eksempel mer en 5 minutter på minneord så anbefaler vi at du reduserer litt på innholdet. Hvis ikke kan det oppleves som langtekkelig.

Skal du gi pengegaver eller blomster?

Ofte har de etterlatte eller avdøde selv på forhånd ønsker om hvordan dette skal håndteres. Sjekk gjerne dødsannonsen for informasjon.

Ofte ønsker man donasjoner til veldedige formål.

Du kan ta med blomster selv eller få vår blomsterbutikk til å håndtere det. Sender du via en annen blomsterbutikk må du huske på navnet på avdøde og tidpunkt og sted for begravelsen.

Kranser og blomsterbuketter bør du komme med i god tid slik at vi kan plassere dette på en god måte før seremonien.

Avtal gjerne at bånd på blomstene leses opp.

Å sende takkekort?

Det er vanlig å sende takkekort der du takker alle for deltagelsen, donasjoner eller gaver. Bergs Begravelsebyrå kan hjelpe til med dette også.

Kontakt oss

Begravelsesbyrå
Fullverdig begravelsesbyrå for Bodø, Fauske og Salten.